tisdag 17 november 2009

Baka bullar

Detta receptet hittade jag på en blogg och det får jag nog ta och testa.

Kalljästa frallor från Hembakningsrådet
Portioner: 24-30 st
Ingredienser:
14-15 dl (900 g) vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 ägg
1 paket (50 g) jäst
5 dl fingervarmt (37°) vatten
50 gram smält smör

Till pensling:
uppvispat ägg
sesamfrön/vallmofrön
Gör så här:
1. Häll det mesta av mjölet – spara 1 dl till utbakningen – i köksmaskinens bunke.
2. Tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar, salt och ägg. Smula över jästen.
3. Häll på vattnet och blanda degen smidig, ca 3 minuter med maskin,
lite längre om du gör degen för hand.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela i två delar, som kavlas ut till rektanglar.
Bred på en del av det smälta smöret, vik ihop och bred på smör.
Vik igen på längden så det blir som en rulle
5. Skär varje längd i 12-15 bitar, som ställs på bakpappersklädd plåt.
Täck med plastfolie och ställ in i kylen.
Nästa morgon – eller när du vill grädda dem:
6. Tag ut plåten från kylen så bullarna får 15-20 minuter i rumstemperatur
medan ugnen värms till 250°.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrö.
8. Grädda ca tio minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar