torsdag 16 februari 2012

Alla barn är värdefulla och speciella




Alla barn är små unika varelser med lika värde. Alla barn ska behandlas med respekt. Ibland möter man människor som inte förstår det, som inte har samma värdering (?), som brister i uppförande, som kränker/mobbar/nedvärderar och det gör mig så arg. Tyvärr hände det oss igår :(

B går varje vecka dels på gympa med dagis och dels på gympa en kväll. Igår var det kvällsgympa. B behöver ofta få förklarat övningar för sig mer än en gång. Han glömmer lätt hur han ska göra för att där är så många intryck att ta in av allt som händer runt omkring honom. B är även försiktig av sig, vill gärna behärska en sak innan han provar/visar vad han kan. Han observerar gärna andra först för att se hur de löser uppgifter.

Gympan är väldigt viktig för hans motoriska utveckling och ett bra sätt att göra av med lite överskottsenergi. Det vore förför synd om en persons uppförande ska fördärva Bs lust att gå på gympa.

Igår skulle barnen på ett ställe göra sk harskutt över en bänk. B var osäker men försökte så gott han kunde men tydligen tyckte en pappa att det såg extra roligt ut när B gjorde det för han pekade finger på B, skrattade och sa något till den som satt bredvid honom. Detta var precis vid den stationen där B var. B är väldigt uppmärksam på sin omgivning så det undgick inte honom.

Han gick vidare till nästa station. När han sedan kom tillbaka till harskutten, där mannen satt, tittade han på mannen, började gråta och gick till R. R hade sett allt. När B tog åt sig (vad som hände när han kom tillbaka till stationen, om mannen skrattade eller hånlog vet vi inte) beslutade R att avsluta kvällens gympapass och åka hem. Men först en skarp tillsägelse till den okänslige, mobbande pappan som inte hade vett att uppföra sig.

Det är barn det handlar om. De gör sitt bästa, efter sin förmåga. Alla ligger på olika nivåer och är bra på olika saker. Att skratta och peka finger är inte ok. Det är att mobba! Att det dessutom handlar om en person som själv har barn gör mig rädd för hur det barnet uppfostras.

B var märkbart låg igår och tänkte nog mycket på det som hänt. Nu är det inte gympa på två veckor så vi hoppas han har glömt till nästa gång.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. :( Hoppas att gubben fick sig en tankeställare på hur han beter sig. Stor kram till B, hoppas också att han har glømt episoden till nästa gång.

    SvaraRadera