90 g smör
200 g finriven morot
50 g hackade hasselnötter, gärna rostade (då kommer smaken bättre fram)
90 g farinsocker
90 g socker
2 ägg
200 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
o,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker. Vispa ner morot, hasselnötter och smör. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och tillsätt blandningen i smeten. Fördela i muffinsformar eller häll i en smord och bröad form. Grädda muffinsen i 200 grader i 15-20 minuter (kollade inte hur länge, men åtminstone 15 minuter...). Grädda kakan i 180 grader i 20 minuter (detta har jag inte testat).
Frostingen som jag har på bilden är
60 gram mjukt smör
100 gr Philadelphia
5 dl florsocker
Skal och saft av 1 lime
1 tsk vaniljsocker
- Posted using BlogPress from my iPhone
Ser såsåsåsåsåsåsås gott ut!!!!
SvaraRaderaDreglar nästan ;-)
Kram
Och de är såååååååå goda, även utan frosting
RaderaKram